woensdag 19 januari 2011

Recept . schorsenerenstoof

Tja, de iPhone-foto van hierboven doet het gerecht weinig eer aan. Toch was het afgelopen zondag smullen geblazen van dit heerlijke gerecht met een bijzonder ingrediënt...

Benodigdheden:

* 500 gram schorseneren;
* 300 gram wortelen;
* 500 gram vastkokende aardappelen;
* 300 gram gele uien;
* 300 gram rundergehakt;
* 350 milliliter bouillon (ik gebruikte de rundervariant);
* peper en zout;
* boter;
* een keur aan kruiden zoals tijm, laurierblad, kruidnagel en gedroogde oregano.

Er bestaat geen makkelijker gerecht! Schil de schorseneren, wortelen, uien en de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer vier centimeter. De aardappelen mogen wat groter zijn.

Bak het gehakt rul in een pan met een flinke kwak boter, totdat het mooi bruin en gaar is. Nu komt het... Schenk de bouillon erbij, gooi alle groenten en de kruiden erbij en klaar is Kees.

Drie kwartiertjes laten stoven (licht pruttelen) en genieten van een simpel, goedkoop, maar vooral ook erg lekker gerecht!

M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio