Tja, met 13 in de menutitel kan het eigenlijk al niet goed gaan. En dat ging het ook niet...
Al een paar dagen verlaat (zondag was gepland, maar toen maakte B. uiteindelijk een simpel uiensoepje), maar met goede moed begonnen. B. gaf al aan wat moeite te hebben met het deeg
voor het uientaartje en de eerlijkheid gebiedt te zeggen: daar was het resultaat ook naar...
Op de foto is al te zien dat het taartje te licht van kleur is (met name het deeg) en geloof me: je mag blij zijn dat je dit niet hebt hoeven te proeven :) Het was bitter, kruimelig, ranzig en smerig. Sorry B, maar zelfs de uien vond ik wat aan de 'lullige' kant. Die hadden wat steviger mogen zijn.
Ik kan in ieder geval stellen dat de rouleau een stukje beter was ;) Het rouleren zelf van de verschillende ingrediënten was wat lastig dus het werd uiteindelijk een luxe stukje brood met een aantal lagen. Het zelfgebakken volkorenbrood was perfect, net als de crème van knolselderij. Misschien had die wel wat minder dik gesmeerd kunnen worden, want de smaak kan wat overheersend zijn.
Helaas moest de hertenrugfilet worden vervangen door een hertenbiefstukje, maar dat was (zie de foto) perfect gebakken. Mooie kleur, maar had misschien ietwat meer op smaak mogen worden gebracht. De combinatie van het brood, de crème en het vlees was mooi. De peultjes die erbij werden geserveerd, vormden een frisse aanvulling.
Helaas had B. na het hoofdgerecht geen zin/energie meer om zich te gaan richten op het ijs. Nagerechtloos kon ik de tafel verlaten. Teleurgesteld, dat wel.
Komend weekend een Italiaans menu van mijn hand! Morgen meer...
M.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten