'T heerlijk avondje begon goed. Ik kwam thuis en M. had de tafel al helemaal gedekt en de wijn stond koud. We konden, in tegenstelling tot vorige week, op tijd aan tafel en alle gangen volgde elkaar in een aangenaam tempo op.
De aftrap van het menu was het wortel soepje. De smaken waren goed, misschien iets te romig zoals M. zelf al zei, maar verder erg lekker. Ik ben zelf altijd van de soep zeven, dus als het mijn menu was geweest had ik alles even door een zeefje gedaan. Smaken verschillen nu eenmaal, dus als je van dikke volle soep houdt lekker houden zo! Tip, ook voor M, serveer er de volgende keer ook een krokantje bij. Een zelfgemaakte soepstengel, gebakken spek (stengel) of iets anders creatiefs had het geheel een leuke extra gegeven.
Het hoofdgerecht was, met een kanttekening hier en daar, echt top! Hoewel ik niet het juiste vlees had meegenomen van de markt, het was geen 'tender loin' maar gewoon een entrecote, vond ik het erg lekker. Medium, mooi roze en mals, wat wil je nog meer... Dan nu de saus bij het vlees. Ja, wat zal ik zeggen. Beetje jammer wel. M. had mosterd gebruikt om de heerlijke jus aan te maken. Gewoon niet meer doen zullen we maar zeggen. Het was te overheersend en daardoor proefde je het vlees niet meer, zonde!
On the side was daar net als vorige week een mooi torentje, maar nu van spinazie, gewelde rozijntjes en pijnboomitten. Oprecht de lekkerste spinazie combi ooit gegeten. Mijn complimenten aan de chef! De gebakken aardappeltjes met tijm waren lekker, maar overdaad schaadt en dus had de portie misschien iets kleiner gekund.
Het nagerecht was een echte traktatie, hoewel ik het broodonderdeel nogsteeds niet zo goed begrijp. :-) De gekarameliseerde peren met een vleugje kaneel waren echt niet normaal lekker en de combinatie met frambozen was heel goed. Misschien miste ik nog wel iets van een fruitsausje, maar dat is echt muggenziften.
Al met al een goed menu M. Ik zou zeggen een 7,5 :-D
Deze week ben ik aan de beurt. Ik ben nog aan het brainstormen!
B.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten