maandag 26 december 2011

Review - menu 020

Het liep allemaal wat anders. De plannen waren nogal in de war geschopt door drukte voor de Kerst bij zowel B. (studie = tentamenstress) als ondergetekende (druk, druk, druk bij de werkgever). De geplande zondag ging dus niet lukken, maar des te leuker - achterafgepraat, maar keiharde waarheid), want hierdoor konden we onze kookkunsten botvieren op een viertal vrienden die wij afgelopen donderdag welkom heetten voor een 'Pre Christmas Dinner'.
Met zes man aan tafel was de paprikasoep een relatief gemakkelijk - hey, daarom niet minder lekker! - voorgerecht. De paprika's waren tevoren geroosterd en de soep werd bijgestaan door crostini (goed brood van onder de gril) met een heerlijke pak 'prosciuto di Parma' van onze vrienden van Caulils in de Haarlemmerstraat.

Het hoofdgerecht was een klassiek eenpansgerecht, zoals u in de menuaankondiging kunt contateren. De risotto - wederom van Caulils - was goed op smaak door een uitje en goede kippenbouillon en verschillende (vakkundig gehakte) worstjes van Marqt zorgden voor een zachte en verrassende smaakcombinatie.

De stoofpeertjes van B. hadden misschien iets meer pit kunnen hebben, maar vormde een mooi einde van het diner, dat overigens nog lang niet aan zijn einde was. Het vormde bovendien een passend begin van een vijfdaagse met heel veel eten en heel veel wijn.

Voor nu: geniet nog even van 'Boxing Day' en voor de aanwezigen van donderdag: tot volgend jaar!

M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio