Zo, ik sta weer eens achter het fornuis... En toch houden we het simpel: chili con carne!
Boodschappen (4 personen)
* 500 gram rundergehakt;
* 1 groene paprika;
* 1 ui;
* 2 stengels bleekselderij;
* 2 teentjes knoflook;
* 2 blikken (400 gram) kidney beans;
* 1 blik (400 gram) canelloni beans;
* 700 ml tomatensaus (fles);
* 2 gedroogde pepertjes;
* 1 theelepel gedroogde peterselie;
* 1/2 theelepel gedroogde basilicum;
* 1/2 theelepel gedroogde oregano;
* peper en zout;
* 1 baguette.
De mise-en-place is simpel: snijd de groentes (ui, paprika, bleekselderij en knoflook) in kleine stukjes en leg apart.
Zoals je hierboven ziet heb ik ervoor gekozen om in plaats van standaard chilipoeder zelf twee gedroogde pepertjes in de vijzel te vermalen tot een poeder. Het verschil is overduidelijk te merken, omdat er veel meer diepte in de smaak zit. Voor deze hoeveelheid zijn twee pepertjes voldoende om een pittige nasmaak te geven. Als je van heet houdt, kun je er natuurlijk altijd meer vermalen.
Op de foto rechts: helemaal links de chilipoeder en dan met de klok mee, oregano, basilicum, zou en peterselie. Daarboven de peper.
De Crock Pot staat inmiddels te verwarmen op de laagste stand. Bak nu eerst (foto links) het gehakt rul en bruin in een daarvoor geschikte pan. Als het klaar is kan dit direct in de Crock Pot (of stoofpan natuurlijk). Doe hier nu de bonen (twee uitgelekte blikken, één blik met vocht), de tomatensaus en de groenten bij en roer even flink door. Als laatste doe ik er de kruiden en dan is het geduld hebben.
Na acht uur (!) stoven in de Crock Pot is het resultaat super! Ik snijd er nog een baguette van onze vrienden van Niemijer bij en gebruik als garnering een takje koriander.
Prettig met een volle Italiaanse rode wijn.
Eetze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten