dinsdag 20 november 2012

menu 27 - Hot Curry (uit de Crock Pot)

Afgelopen zaterdag een mooie curry kunnen maken!

Boodschappen (twee personen)

* twee (scharrel)kipfilets
* een blik kokosmelk
* 500 ml kippenbouillon
* drie vastkokende aardappels, in stukjes gesneden
* een flinke gele ui, in plakjes gesneden
* een flinke handvol ingevroren erwtjes
* witte rijst
* een theelepel sambal (naar smaak)
* twee theelepels curry kruiden (hot)
* zout
* peper
* koriander



Wederom gebruik gemaakt van de Crock Pot. Die zetten we eerst dus aan op de laagste stand - uiteraard kun je ook gewoon een stoofpan gebruiken, maar dan wordt het allemaal wat lastiger :)

Braad in een koekenpan de kippetjes even aan totdat alle roze plekken dichtgeschroeid zijn. Niet te lang, want dat haalt de malsheid later in het proces weg. Leg de aardappeltjes en de uiten onderin de (warme) Crock Pot en leg hier bovenop de aangebraden kipfilets.


In een mengkom mix je de kokosmelk en de bouillon met de verschillende kruiden en de sambal. Even goed kloppen, zodat een gelijkmatig mengsel ontstaat. Giet het 'vocht' nu in de Crock Pot. Als het goed staat het geheel nu grotendeels onder het het vocht. Om er zeker van te zijn dat het de pot goed vochtig bleef heb ik er nog een extra kop bouillon aan toegevoegd.

Nu is het zeven tot achter uur geduld hebben met de Crock Pot op de laagste stand. Zo'n driekwartier van tevoren voegen we nog een handvol ingevroren erwtjes aan de pot toe. Uiteraard kun je inmiddels beginnen met het bereiden van de witte rijst - een minuut of negen koken en na het afgieten even een kwartiertje met de deksel op de pan laten staan. 


Schep de witte rijst op in het midden van het bord en overgiet dit met de kip en de 'saus' (die misschien toch iets minder vocht nodig had. Voor de smaak (en voor de leuk) heb ik het geheel afgekleed met wat gehakte koriander. 

Zeer tevreden over het eindresultaat. Serieus nog nooit zulke malse kip gegeten! Snijden was nauwelijks nodig. Het langzaam garen werpt in een gerecht als dit duidelijk zijn vruchten af. Ook de saus was erg mooi op smaak. Pittig, maar niet overdreven. Enig puntje van kritiek was dan toch de minder mooie gebondenheid van de saus. Trial and error. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio