vrijdag 5 november 2010

Recept - Menu 008

Hierbij mijn complete menu van deze week! Voor-, hoofd- en nagerecht in één keer. Wel zo overzichtelijk ;-)

Voorgerecht

Boodschappen:
- 4 paprika's
- 2 bouillonblokjes (groentebouillon, 1liter)
- ui
- knoflook
- gedroogde chilipeper
- zout
- peper

Snijd de paprika door de midden en leg met de bolle kant naar boven in een oven schaal. Rooster de paprika's onder de grill (ongeveer 40 minuten) totdat de bovenkant van de paprika zwart begint te blakeren. Stop de paprika dan meteen daarna in een druk en sluitzakje en leg in de koelkast voor ongeveer een half uurtje. Zo koelt de paprika mooi af en kan je de schil straks beter verwijderen.
Fruit in een pan wat ui met knoflook aan (met olijfolie), voeg daarna de bouillon toe.
Snijd de afgekoelde paprika's in en kleinere stukjes en voeg deze bij de bouilon. Laat dit kort zachtjes sudderen. Daarna de staafmixer er doorheen en nog even zachtjes laten koken. Zout en peper naar eigen smaak toevoegen. Doe dit ook met de chili peper. Daarna zeef je de soep en zet je het nog heel even terug op het vuur. Als je de soep nog even iets meer laat inkoken (let op niet te hard! maar HEEL zachtjes) wordt de smaak sterker!

Eet smakelijk!

Hoofdgerecht

Boodschappen:
- 4 kipdrumsticks
- 2 ons sperziebonen
- 4 grote vastkokende aardappelen
- witte (en/of bruine) bonen
- gewelde rozijnen
- ui
- knoflook
- marokkaanse kruiden melange
- water
- 1 zoute citroen (op het allerlaatst toevoegen)

Marineer de kip in een marinade van de marokkaanse kruiden. Doe dit zo lang mogelijk zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Braad vervolgens de kip aan in de Tajine. Gebruik altijd een warmhoudplaatje...anders beschadigd de tajine. Als je kip is aangebraden voeg een klein beetje water toe. Leg de groente, ui, aardappelen, gewelde rozijnen etc toe. Deksel op de tajine en wachten maar. Duurt ongeveer een uur of 4 en je moet niet vergeten af en toe water toe te voegen. Er moet altijd een klein beetje water op de bodem liggen.

Eet smakelijk!

Nagerecht

Boodschappen:
- yoghurt
- 1 zure appel
- suiker
- 1 citroen
- 50gr amandelen (zonder schil)

Snijdt de appel in kleine blokjes en knijp de citroen hier over uit. Hak de amandelen in kleine stukjes. Karameliseer de suiker. Als het gekaramelliseerd is voeg een klein beetje water toe zodat de karamel zacht wordt. Voeg nu de appeltjes toe en laat ongeveer 5 a 6 minuten stoven. Voeg op het laatste moment de gehakte amandelen toe en laat nog heel even sudderen. Doe de gestoofde appeltjes door de yoghurt en voeg vanillesuiker en gewone suiker naar eigen behoefte toe.

voila!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio