woensdag 15 september 2010

Recept - koekjes van bataaf en bosui

Afb. 1: de zoete bataat in hun rode velletje

Afb. 2: de zoete bataat wordt wordt vakkundig ontdaan van dat velletje

Afb. 3: kook de bataten in een minuut of 12 beetgaar - niet te ver dus!

Afb. 4: stamp de bataten grof en meng met peper en de eerder gesneden bosuitjes. Let wel op dat je de uitjes dus niet mee stampt, maar er doorheen 'vouwt'.

Afb. 5: smeer een plakkaat van de puree uit op een plastic snijplank en verzin iets als een vormpje - in dit geval een glas. Verwijder de overtollige puree en gooi die weer terug in de pan, zodat je dit weer kunt hergebruiken.

Afb. 6: schep de taartjes met een platte spatel op een bord en zet, afgedekt, een tijdje in de ijskast, zodat ze net even kunnen opstijven.

Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en geniet van de zoete tong van de aardappels en de scherpe bijt van de bosuitjes!

Voor twee borden vol koekjes (voor ca. vier personen) heb ik een kilo bataten, drie flinke bosuien en peper en zout gebruikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio