dinsdag 28 september 2010

Review - menu 003 -

Ik presenteer u: review nummer 2! Maar eerst…mijn excuses voor het verzuim van review nummer 1 die niet gemaakt is door mij. Het is ook allemaal nog even wennen ;-)

Het voorgerecht

Een crostini uit de oven met rozemarijn, bedekt met rosbief en rijkelijk overgoten met een heerlijke marmelade van rode ui. Echt fantastisch! Let wel op dat je niet te veel marmelade (hoe graag je dat ook zou willen doen!) over de rosbief giet…hiermee loop je de kans dat de smaak van de rosbief wordt verhuld.

Ik houd het kort. Dit was echt heel lekker!

Het hoofdgerecht

Ik begon al te glunderen toen we bij de slager de kalfslapjes gingen kopen, in combinatie met die prachtige bos met salie kon mijn dag al niet meer stuk!

Een kalfslapje op romeinse wijze, ik had het nog nooit gegeten en ik kan het iedereen aanraden! Wat een heerlijkheid! Het malse kalfslapje in combinatie met de zoutige ham (wij hadden wat moeite met het vinden van biologische parmaham, dus het is Schwarzwalderschinken geworden ;-) ) en in het hart van de rol de heerlijke salie…wat een sensatie! Één tip: Wees gecontroleerd met de salie, het is een sterk kruid en teveel is niet lekker!

Bij het gerecht werd een simpele salade van rucola geserveerd, overgoten met een klein beetje limoensap en gehakte pistache noten. Echt een mooie keus van de chef!

De presentatie was top, we leren elke week meer en meer. Wat is dit toch leuk om te doen ;-)

Het nagerecht

We zijn aangekomen bij het dessert en ook hier heeft de chef enorm zijn best gedaan! Het zag er mooi uit en het smaakte lekker. Wellicht dat de chef iets minder water bij de koffie had kunnen doen om die echte heftige koffiesmaak nog beter vast te houden…of moet ik dit bestempelen als muggenziften? Slagroom kan niet veel fout aan gaan…en was dan ook prima! Slagroom toevoegen naar eigen inzicht…houd je van slagroom? Doe dan lekker veel op je dessert. Niet zo’n liefhebber, dan is een toefje voor de looks ook leuk!

Bij de vorige review werd een kleine sidenote gemaakt ivm budgetoverschreiding.
Ik kan jullie vertellen dat M. ook moeite had deze week!
M. ging de mist in met zijn budget, het vlees alleen al was 20 euro!

Donderdag de bekendmaking van menu – 004 - !!!


B.

3 opmerkingen:

  1. Wanneer komt de onthulling van Menu 004? Het regent en het dondert buiten, ik voel een Oud Hollandsch stoofpotje aankomen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oja nog een lekker toetje. Rabarber crumble (taart) met yoghurtsorbet ijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Excuses, er zat een - inmiddels aangepast - foutje in de tekst. Menu's worden pas op donderdag bekendgemaakt namelijk.

    En uiteraard bedankt voor de tip! We nemen 'm mee :)

    BeantwoordenVerwijderen

Eat Biological Bio