Nou, daar zijn we dan met de eerste echte review, want mijn eigen diner van vorige week is nooit beoordeeld door B. Die gaat dus 'unmarked' de geschiedenis in...
Het voorgerecht
De dadel, die gevuld was met een mousse (!!!) van gebakken spek. Best een bizar gerecht, waar B. zelf overigens helemaal niet van te spreken was. Totale onzin, als ik zo vrij mag zijn - en dat mag, want ik schrijf de review :) -, want ik heb genoten! De zoete dadel gaf een mooi contrast met de mousse, die was opgebouwd met een roomkaas. En het grappige was dat er zo nu en dan ineens een klein bommetje van spek in je mond afging. Ik vond het heerlijk. Misschien dat er iets minder kaas gebruikt had kunnen worden zodat de spek iets meer naar voren kwam, maar ik vond het een zeer creatieve en geslaagde vinding.
Het hoofdgerecht
Wat valt er nu nog te zeggen over runderlappen, die de hele dag hebben liggen zwemmen in een pruttelsoep van bouillon en rode wijn met laurierbladen, uien, knoflook en meer van dat lekkers. Briljant zacht vlees en perfect van smaak. De in de rode wijn gewelde pruimen waren bijna goddelijk. Smaakbommetjes, waar ik nog steeds wakker van lig!
De puree was mooi glad gemaakt en smaakte zoals een aardappelpuree moet smaken: naar aardappel. Mooi op smaak gehouden met zout en peper. B. was zelf nogal trots op de toevoeging van een honingdillejam (ofzo), maar daar heb ik zelf niets van kunnen merken.
Over de cantharellen kan ik kort zijn. Ik houd er gewoon niet van... Ik heb een hapje geprobeerd, maar dat sompige vond ik voor mijn eigen smaak dusdanig te kort doen, dat ik niet verder ben gaan eten. Dat zou misschien de smaak van de andere componenten op het bord doen verbleken en dat zou zonde zijn. Van mee-eter B. (niet blogger B.) begreep ik overigens dat ze heerlijk bereid waren. Mooi gebakken met een uitje en een knoflookje. Dus alsnog: complimenten!
Het nagerecht
In één woord: genieten! De hangop had mooi ... uh ... opgehangen en was door de toeevoeging van gepureerde mango een heerlijke mix tussen zurige yoghurt en zoete vruchten. De 'topping' van mangopuree gaf het geheel een schitterende aanblik (leek net een gebakken eitje) en een extra natuurlijk zoetigheidje!
Foto's van de gerechten kunt u bij het vorige blogbericht bekijken! Moet ik even bijzeggen dat dit foto's zijn, die 's-avonds met een iPhone zijn gemaakt, dus de kwaliteit is op z'n hoogst matig te noemen...
Er moet wel een klein sidenote gemaakt worden, want B. heeft zich niet kunnen houden aan het budget. Met een bedrag dat iets hoger lag dan EUR 26,00 ging ze voor juist meer dan een Euro het schip in. Foei ;)
Aanstaande donderdag een recept voor de mango-hangop!
M.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten