vrijdag 15 oktober 2010

Menu 005 . recept nagerecht . kriekenflensjes

Boodschappenlijstje (voor 2 personen)
  • 150 gram cranberry's;
  • een flesje kersenbier (Kriek);
  • 125 ml creme fraiche;
  • pannenkoekenmeel;
  • twee eieren;
  • kaneelpoeder;
  • vanillesuiker.
Neem om te beginnen een slokje van dit heerlijke kersenbier. De Lindemans Kriek werd ons door de Amsterdamse Bierkoning aangeraden.
Verwarm het halve flesje bier in een hoog pannetje (sauspan) met de helft van de vanillesuiker en een klein lepeltje kaneelpoeder.
Zodra het prutje aan de kook is en mooi begint te borrelen kunnen de cranberry's erbij! Verwarm deze mee totdat ze openspringen en draai dan het vuur dusdanig laag dat de saus niet meer kookt, maar mooi warm blijft.
Iedereen kan flensjes maken! De truck is alleen om ze dun genoeg te bakken. Meng het meel met twee eieren, het overgebleven halve flesje bier, wat vanillesuiker en eventueel wat water (als de mix niet dun genoeg is). Mix tot een mooi beslagje. Schep een lepel beslag op een warm koekenpannetje (even kort een botertje laten smelten) en smeer het beslag direct uit met de onderzijde van de lepel, zodat 'ie mooi dun wordt! Even aan beide zijden bruin bakken - ga uit van twee flensje per persoon.

Serveer met vanille-ijs en een fris blaadje munt!

PS: een kriekenflensje is natuurlijk een pannenkoekje met kersen! Helaas waren deze afgelopen zaterdag op de markt niet te verkrijgen en heb ik dus gekozen voor verse cranberry's in plaats van ingemaakt kersen. Uiteraard geeft dit een wat zuriger smaak dan bij de kersen.

M.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio