woensdag 20 oktober 2010

Recept - hoofdgerecht - menu 006

Vegetarische sushi is lekker, gezond en gemakkelijk te maken! Je moet er alleen even de tijd voor nemen...dus probeer lekker uit en bekijk hier hoe je thuis gemakkelijk en snel een keer iets anders op tafel zet!

Hierbij mijn Sushi recept!

De boodschappen voor 2 personen

- sushi rolmatje
- sushirijst
- nori (sushibladen)
- soya
- wasabi
- komkommer
- wortel
- radijsjes
- omelet (2 eieren in een kom doen, roeren...in de pan doen op HEEL laag vuur en wachten)
- geroosterde paprika (zie voor bereiding --> voorgerecht recept menu 006)
- kopje water
- geroosterde sesamzaadjes

Was de sushi rijst goed en laat vervolgens 20 minuten in een pan met koud water staan. Let goed op dat de rijst goed onder water staat! Daarna rijst opzetten (kijk op de verpakking voor info over de hoeveelheid water).
Als de rijst kookt even roeren en dan de deksel op de pan doen, ongeveer 10 minuten laten koken. De rijst af laten koelen en als je de rijst op de nori wil doen...maak je handen even vochtig, dan blijft de rijst niet aan je vingers plakken.

Snijd de groente in lange reepjes, dan passen ze precies in je sushi ;-) Leg de nori op het matje en leg daar een lange reep rijst op. Op de rijst leg je de reepjes groente naar keuze.




Vervolgens rol je het matje om de sushi heen zoals op de foto hieronder.










Aan het einde van de nori maak je het een beetje nat en rol je helemaal
door tot het einde, hierdoor blijft de nori aan elkaar plakken en krijg je een mooie rol.


Leg de sushirollen eventjes in de ijskast om ze straks beter te kunnen snijden.
Zorg er voor dat je mes nat is als je de rollen snijdt, dan blijft de rijst niet aan je mes plakken.
Tip van het jaar; Neem altijd een scherp mes...sowieso.

Beetje soya en wasabi in een bakje en je kan genieten van zelf gemaakte sushi!!

B.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio