maandag 11 oktober 2010

Menu 005 . recept voorgerecht . bloemkoolsoep

Boodschappenlijstje (voor 2 personen)

  • een kleine bloemkool;
  • twee redelijk kruimige aardappeltjes;
  • 125 ml creme fraiche;
  • 3 plakjes rauwe ham (in dit geval van het wildzijn);
  • groentebouillonblokjes;
  • peper en zout.
Snijd de bloemkool in roosjes en schil de aardappelen. Laat de ham op kamertemperatuurkomen. Breng de aardappels en bloemkool in zo'n 700 ml water aan de kook. Zodra het kookt gaan de bouillonblokjes er (gebrokkeld) in en laat je het zo'n 15 minuten doorkoken.
Terwijl de groenten koken bak je plakken ham in een droge koekenpan krokant. Leg de plakjes daarna op een keukenpapiertje.
Als de groenten gegaard zijn haal je de pan van het vuur en pureer je het goedje met een staafmixer tot een vrijwel gladde soep. Laat even afkoelen.

Breng de soep voor het opdienen weer even aan de kook en roer de creme fraiche erdoorheen. Dat maakt 'm romiger en voller.

Dien de soep op in een kom en leg de krokant gebakken ham er bovenop! Genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio