Boodschappen voor 2 personen:
- 100 gram biologische kogelbieftuk
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- soya saus
- snufje zout
- snufje peper
- theelepeltje ketjap
- sesamzaadjes
- zonnebloemolie
- veldsla
- taugé
- roomboter
- geroosterde paprika
De salade:
Rooster de paprika onder de grill totdat deze zwart begint te worden. Doe de paprika in een druk en sluit zakje (te verkrijgen bij de AH) en doe hem/haar in de koelkast voor ongeveer 45 minuten. Je kan de schil er dan makkelijker van af halen. Snijd de paprika in kleine stukjes voor de oosterse salade. Leg de veldsla mooi op het bord. Ik heb voor dit gerecht de blaadjes van het steeltje gehaald, stond iets "mooier". Strooi er ook een klein beetje taugé overheen, samen met de kleine stukjes geroosterde paprika. Bak de sesamzaadjes (zonder boter of olie) even in een koekenpannetje en stooi over geheel. ahhh zo mooi!!
(je kan de geroosterde paprika ook vervangen door een chilipeper)
De marinade van het vlees:
Snijd de sjalot en de knoflook en fruit aan in een pannetje met boter.
Als het mooi glazig is voeg er een klein beetje (ECHT NIET TEVEEL) soya saus aan toe. Beetje peper en zout er bij en je kan eventueel ook een beetje chili naar eigen smaak toevoegen. Maak er met behulp van een staafmixer of blender een mooi sausje van en laat het even afkoelen. Marineer de biefstuk in dit sausje (als je een dag de tijd hebt = MOOI).
Het vlees:
Doe de boter in de pan en laat de boter heet worden. Hoog vuur in het begin totdat "de belletjes" beginnen weg te trekken. Leg de biefstuk in de pan en schroei aan beide kanten dicht op hoog vuur (ongeveer 1 minuut elke kant, varieert wel eens ivm de dikte van het vlees) Daarna, vuur lager en naar wens bakken...rare medium doorbakken. NIET prikken in het vlees, gebruik altijd een spatel oid. Pak het vlees na het bakken even in de aluminiumfolie in en laat even 5 minuten rusten. Snijd het vlees daarna in kleine reepjes en leg op het bord.
Bon appetit!
B.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten