dinsdag 5 oktober 2010

Review - menu 004

Hierbij de vierde review van de blog - alweer een maandje bezig dus.

We begonnen met een mooie pompoensoep bijgestaan door een bolletje citroenijs (!!!). Dat wil zeggen, dat het ijs midden in de soep lag. Leuk gepresenteerd en een verrassend aangename combinatie. De soep was goed op smaak - misschien had er iets meer pit in gemogen - en het spel dat veroorzaakt werd tussen warm en koud en zuur en zoet in de mond was erg bijzonder.

Het varkenshaasje in het hoofdgerecht was perfect gegaard. Dat bewijzen de foto's wel. Mooi roze van binnen en een goede temperatuur. Genieten! Ook van de sinaasappelsaus, al was die wat te waterig en net te zwak van smaak. De aardappeltjes en spruiten pasten qua smaak mooi bij het vlees. Heerlijk dus.

Nu moet ik toegeven niet zo'n liefhebber te zijn van toetjes; in restaurants bestel ik die vrijwel nooit. Maar de stoofpeertjes waren geweldig! De smaken van de rode wijn en kaneel waren mooi in de vruchten getrokken en ook de stevigheid was perfect. Bijten was niet onwaardig, het met de tong 'kapot drukken' van de happen tegen het gehemelte zorgde voor een ware smaakexplosie.

Morgen een leuk receptje; komend weekend mag ik weer koken! Een tip voor mijn 'thema': verscheurd land... :)

M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio