Boodschappenlijstje voor 4 personen
- 2 appels (naar keuze);
- een stronk groenselderij;
- 400 gram druiven;
- flinke handvol gepelde walnoten (ik gebruik hier verse);
- peper en zout.
voor de mayonaise:
- twee eieren;
- olijfolie;
- mosterd;
- een citroentje.
Het maken van een Waldorfsalade op mijn wijze is 'a piece of cake'. Gewoon de mise-en-place even goed doen en dan zit feitelijk het meeste werk in het maken van de mayonaise.
Snijd van tevoren de selderij na het wassen in dunne plakjes en zet opzij. Pluk de druiven en ontpit deze eventueel om ze vervolgens ook naar de zijkant te schuiven. Kraak de noten haal het vruchtvlees eruit. Hak de grotere stukken even grof. Om te voorkomen dat de appel bruin wordt, snijd je deze vlak voor het opdienen van het gericht. Was de appel met schil, snijd vervolgens in dunne plakken.
De mayonaise maken we door de eieren te splitsen en de eigelen samen met de mosterd (eetlepeltje - afhankelijk van smaak en scherpte van de mosterd) en wat zout en peper. Vervolgens voeg je heel langzaam al schenkend met de ene had en 'kloppend' met de andere, de olie toe. Blijf olie toevoegen totdat de dikte naar tevredenheid is. Meng vervolgens iets citroensap door de saus. Klaar is Kees.
Doe alle groenten en vruchten in een kom en meng dit voorzichtig met de mayonaise. Schep de salade in het midden van het bord en besprenkel vervolgens met de walnoten. Simpel genieten!
M.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten