Aangezien het hoofdgerecht uit twee gedeeltes bestond, behandel ik die ook even apart!
Broodje hamburger a la Eat Biologial
Boodschappenlijstje voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt;
- 1 ei;
- 2 uitjes ;
- nootmuskaat;
- twee tomaten;
- 100 gram veldsla;
- brood of broodjes (ik gebruikte een 'Woeste Knoest' van Desemenzo.
Snipper één van de uien. Houd je niet zo van de scherpe smaak, snijd het dan een stukje fijner dan ik hier heb gedaan. Snijd de andere ui in ringen en bak deze op laag vuur rustig totdat 'ie glazig oogt en begint te bruinen. Haal van het vuur en bewaar.
Meng de ui, het ei (even losgeklopt), de nootmuskaat (naar smaak) en peper en zout met het gehakt. Even goed kneden!
Beleg vervolgens de broodjes met de hamburger, de sla, de uien en de tomaten. Voeg eventueel nog zout en peper toe. Ik heb er bewust voor gekozen geen andere poespas op de burgers te smijten. Pure smaken!
De pastinaakfrieten
Boodschappenlijstje voor vier personen:
- vijf a zes pastinaken;
- een fles zonnebloemolie;
- zout.
Schep de frieten uit de pan en laat even uitlekken en afkoelen op keukenpapier, zodat het vet eruit trekt. Voor het opdienen gaan de frieten nog een tweede ronde door de olie. Laat ze opnieuw 5 minuten borrelen totdat ze mooi krokant en goudbruin zijn - de eerste ronde was nodig voor de garing. Laat ze opnieuw eventjes uitlekken, strooi er ruim zout over en dien op!
Enjoy!
M.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten