vrijdag 22 oktober 2010

Recept - Nagerecht - Menu 006

Volgens M. was het geen denderend succes, maar voor degene die het toch interessant genoeg vindt om thuis uit te proberen presenteer ik mijn recept! Wel een iets andere versie dan mijn oorspronkelijke recept...er meer dan genoeg ruimte is voor verbetering, aldus M.

Boodschappen voor 2 personen:

- Volle yoghurt (750ml ongeveer)
- Slagroom (250ml)
- Jasmijnthee (sterk gezet)
- Verse munt
- Vanillesuiker (1 zakje)
- Suiker (ongeveer twee eetlepels)

Doe de yoghurt in een kom en voeg daar een aantal gekneusde takken (gewassen) verse munt bij. Laat een paar uur intrekken, wel af en toe even roeren. Haal daarna de munt uit de yoghurt en voeg de vanillesuiker en gewone suiker toe naar eigen smaak. Maak het iets zoeter dan je denkt dat het eigenlijk zou moeten, want doordat het straks ijs wordt gaat er veel van de zoetigheid verloren (daar kwam ik namelijk achter ;-) ). Doe er vervolgens een klein beetje van de sterke jasmijnthee bij...proef even tussendoor of het naar je zin is of niet.
Klop de slagroom tot ongeveer vla-dikte en roer langzaam beetje bij beetje door de yoghurt.
Proef even want de verhoudingen zijn veranderd door de toevoeging van de slagroom! (ook een foutje bij mij ;-) ) Vul waar nodig aan met muntsmaak of jasmijnthee.
Zet vervolgens in de vriezer en roer minimaal om de 20 minuten om (ook een foutje bij mij) en het liefst om de 15 minuten. Herhaal dit totdat het gewenste effect bereikt is...en smullen maar!

(Laat degene die dit probeert ook even weten hoe het resultaat is? :-D)

B.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eat Biological Bio